Για να μετρήσετε το δωμάτιο που θέλετε να μας στείλετε, θα χρειαστείτε:

1. 1 μετροταινία

2. Ένα φύλλο χαρτί μεγέθους Α4

3. Ένα μολύβι ή στυλό

Μέτρηση κάτοψης:

Για να μετρήσετε αφού πάρετε τα σύνεργα σας, στέκεστε στην πόρτα του δωματίου και αρχίζετε να σχηματίζετε μια κάτοψη ή αλλιώς ένα σχήμα που να δείχνει ακριβώς το περίγραμμα του δωματίου σας με το μολύβι ή το στυλό σας. Καλό είναι να ξεκινήσετε δεξιόστροφα. Μετράτε κάθε φορά από σημείο σε σημείο. Σημεία θεωρούνται οι γωνίες ή εκεί που παρεμβάλονται κάθετα στοιχεία στο χώρο, όπως οι πόρτες. Μετράμε από τη γωνία έως την πόρτα για παράδειγμα και γράφουμε στο χαρτί μας, στην αντίστοιχη γραμμή τη διάσταση που διαβάζουμε στο μέτρο μας. Με αυτό τον τρόπο, σιγά-σιγά συμπληρώνουμε όλες τις απαιτούμενες διαστάσεις ενός χώρου.

Στοιχεία που πρέπει να μετρηθούν απαραιτήτως:

§ Πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες

§ Καλοριφέρ

§ Ντουλάπες του χώρου

§ Οποιοδήποτε σταθερό στοιχείο που παρεμβάλλεται.

Στο παρακάτω παράδειγμα σκίτσου βλέπετε πως θα σκιτσάρετε μια κάτοψη του χώρου σας. Κατόπιν θα δείτε ένα άλλο σκίτσο που αφορά την πιο λεπτομερή μέτρηση της όψης ενός τοίχου που θέλουμε να δείξουμε πολλά στοιχεία σε πλάτος αλλά και ύψος.

evatopalidou_measure_space

Μέτρηση όψης:

Θα χρειαστείτε πάλι τα ίδια σύνεργα και θα σκιτσάρετε ότι βλέπετε όπως στέκεστε όρθιοι απέναντι στο τοίχο σας. Σχηματίζουμε πρώτα ένα παραλληλόγραμμο που αναπαριστά το περίγραμμα του τοίχου μας και δείχνει ύψος και πλάτος. Μετά αρχίζετε από αριστερά και μετράτε όλα τα στοιχεία που παρεμβάλλονται. Στο παράδειγμα έχουμε μετρήσει, ξεκινώντας από αριστερά, ένα καλοριφέρ διαστάσεων 1,00×0.90 και μετά μια μπαλκονόπορτα με πλάτος 1,80μ. και ύψος 2,20. Μετά μετρήσαμε το τζάκι και μετά το τζάκι το παράθυρο, σε πλάτος και ύψος. Όταν πρόκειται για παράθυρο, μην ξεχνάτε να μετράτε την απόσταση του από το έδαφος. Στην περίπτωση μας είναι 0,90μ.

Στοιχεία που πρέπει να μετρηθούν:

1. Πόρτες, παράθυρα, μπλακονόπορτες

2. Καλοριφέρ

3. Ντουλάπεςsth

4. Air-condition και την απόσταση τους από το έδαφος

5. Κάποιο δοκάρι που ενεδεχομένως περνά μέσα στο χώρο

6. Κάποιο τμήμα κολώνας που προεξέχει εντός του χώρου σας

7. Πόρτες από πατάρια ή οτιδήποτε παρεμβάλλεται στο χώρο

evatopalidou_measure_space_1

Μην ξεχνάτε ποτέ να μετράτε το τελικό ύψος που έχει το δωμάτιο σας από το δάπεδο έως την οροφή, ακόμα και αν μας στείλετε μόνο μια κάτοψη. Σημειώστε εντός της το ύψος που έχει το δωμάτιο σας.

Αν ανησυχείτε ότι δεν έχετε μετρήσει σωστά, να είστε σίγουροι ότι είναι το πρώτο που διαπιστώνουμε κατά τη διάρκεια της σχεδίασης. Αν διαπιστώσουμε κάποιο πιθανό λάθος, θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας αμέσως.

Mέτρηση της κουζίνας ή του μπάνιου:

Για να μετρήσετε την κουζίνα ή το μπάνιο σας, ακολουθείτε τις ίδιες οδηγίες με τις οποίες θα μετρούσατε ένα άλλο δωμάτιο και φτιάχνετε και πάλι μια κάτοψη. Η διαφορά είναι πως εδώ θα χρειαστούν και τα σημεία που έχουν δημιουργηθεί οι παροχές νερού, αποχετεύσεων και ρεύματος.

evatopalidou_measure_space_2

evatopalidou_measure_space_3

Συχνές ερωτήσεις:

Έχω την κάτοψη του μηχανικού μου, μπορώ να τη στείλω;

Φυσικά και μπορείτε να στείλετε την κάτοψη που έχετε από τον μηχανικό σας, ή να του ζητήσετε το αρχείο σε ηλετρονική μορφή να μας το στείλετε με ένα email. Όταν πρόκειται για κατασκευαστικά σχέδια, καλό είναι να γίνεται και από εσας μια επαλήθευση των πραγματικών διαστάσεων.

Έφτιαξα το σχέδιο μου και τώρα πως το στέλνω;

Μπορείτε να στείλετε το σχέδιο σας με πολλούς απλούς τρόπους:

Να σκανάρετε το χαρτί που σκιτσάρατε και να το επισυνάψετε στο email.

Να επανασχεδιάσετε την κάτοψη σε ένα οποιοδήποτε εύκολο πρόγραμμα σχεδίασης όπως το paint αν έχετε Αγγλικά Windows ή το πρόγραμμα ζωγραφική αν έχετε Ελληνικά.

Οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που σχεδιάζει, και μπορείτε να το χειριστείτε είναι αρκετό για να μας δείξει το χώρο σας.

Να βάλετε όλα τα απαραίτητα σε ένα φάκελο και να τα στείλετε ταχυδρομικώς στην διεύθυνση:

Εύα Τοπαλίδου
Rdeco interior design workshop

Αγίας Θέκλας 6,

1ος όροφος,

Μοναστηράκι,

Αθήνα, 10554

info@evatopalidou.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3244307

 

© Copyright - Eva Topalidou - Rdeco